De positieve kant van het Android OS

Het perfecte besturingssysteem nog niet, en, blijkbaar, gebeurt niet. Maar elk heeft zijn eigen positieve kanten. Android-besturingssysteem is gebaseerd op de Linux kernel en werd voor het eerst gepubliceerd in 2008, toen het werd uitgebracht in de versie 1.0 de naam "Apple pie" (Appeltaart). Sindsdien is de "groene robot" gerijpt, uitgegroeid tot versie 7.0 en vergroot het de mogelijkheden, maar de "pro ' s" in het blijven ongewijzigd en hebben te maken.

• Plus de eerste. Linux. Het is de Linux-kernel, die wordt gedistribueerd in de universele GNU Algemene publieke licentie is een van de sterke punten van het besturingssysteem. Linux is oorspronkelijk een OS, dat biedt een hoge beveiliging van de gegevens van de gebruiker. Om belangrijke veranderingen in het systeem, u moet root privileges hebben, of wortel. Op het niveau van de eenvoudige gebruiker breken wijzigingen zijn gewoon onmogelijk, wat maakt het zo veilig. Android volledig overgenomen van de goede kwaliteit en de gebruiker kan niet "dood" van het systeem, geen kwestie hoe hard. U kunt een smartphone, of de telefoon is voor het kind en zorg ervoor dat, hij zal dan werken consequent.
  • Plus een tweede. Flexibiliteit. Flexibele configuratie van het systeem "op zichzelf" – dit is een andere positieve kant van de "groene robot". Dit is grotendeels te danken voor deze kans, hij is zo wijd, meer dan 70% van alle mobiele apparaten, verspreiding in de wereld. Het kopen van een telefoon op Android OS, de gebruiker heeft reeds ontvangen met een soort van eigen GUI. Sumsung TouchWiz, HTC ' s Sense, ZenUI van ASUS, UX van LG en anderen, een solide keuze. De uitzondering op deze regel zijn alleen de modellen en de Nexus Pixel, de schepping had een hand in de "Corporation" de goede " en waarop de gebruiker kan Android in zijn puurste vorm. De gebruiker kan de Achtergrond wijzigen, lettertypen, toevoegen en verwijderen van widgets naar eigen goeddunken. U kunt zelfs de grafische add-in, het installeren van een toepassing van derden. Voor deze gelegenheid de "groene robot" wordt zeer gewaardeerd door de gebruikers.
  • Plus een derde. Keuze. Plus een derde "groene robot" – dit is een enorme, bijna een half miljoen, het aantal toepassingen, in de winkel geplaatst Google spelen. Dit suggereert statistieken, wat de gemiddelde gebruiker maakt gebruik van uw smartphone applicaties 27, of 0,0018% van de totale beschikbaarheid van apps in de store. In aanvulling op de hierboven beschreven configuratie "op zichzelf" uiterlijk, de gebruiker is in staat om te selecteren welke app, om tegemoet te komen aan zijn smaak en interesses, vanaf het toetsenbord voor sms ' en, of het adresboek te schrijven contacten op de diverse foto-editors en mobile games. Een aanzienlijk deel van toepassingen en games gratis, of shareware. Dat wil zeggen,, voorzien van in-app aankopen in de app, die, Als een regel, kan breiden de functionaliteit.
  • Plus een vierde. Vrijheid. Het laatste voordeel is de openheid. Een eventueel door de fabrikant van smartphones in de wereld kunt installeren op uw product. Met deze mogelijkheid, sensoren vervangen de conventionele push-knop telefoons van de markt. Nu zijn er smartphones in elke prijs categorie en verkrijgbaar in bijna iedere consument. Afhankelijk van de behoeften en de financiële middelen, u kunt kiezen voor een flagship smartphone met high performance. Of eenvoudig, maar functioneel "kiezer" met lagere specificaties van de hardware. Het is de "groene robot" je kunt zeggen dat je bedanken voor een breed scala van apparaten in de salons van cellulaire communicatie.

Negatieve kanten van Android OS

Elke medaille twee kanten heeft, dit is een erg eenvoudige zorg, het openen van de portemonnee. Precies dezelfde situatie en besturingssystemen. Een positieve kant kan resulteren in een negatieve, men hoeft alleen maar te kijken vanuit een andere hoek. Dus, wat kan de negatieve kant van de meest populaire mobiele OS in de wereld?

• Minus de eerste. Linux. Ja, Android met de eerste versie is een kloon van Linux, aangepast aan mobiele apparaten. En het meest veilige besturingssysteem, die is geïnstalleerd op 91% van de servers, zorgen dat het werk van de world wide web en het dienen van de meest complexe systeem in de wereld, niet in de handen van de gemiddelde gebruiker. De overvloed aan regelgeving, wijdverbreide Internet en vertellen, hoe om toegang tot root functies van de smartphone, spelen tegen de stabiliteit van het systeem. En hoewel elke keer dat de "groene robot" probeert te waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van root-toegang tot de functies, veel gebruikers voelen zich vrij om "unieke" firmware en "aangepaste" bouwen, waardoor het Aanschuiven in de service centers met de "stenen" in de handen.
  • Minus de tweede. Flexibiliteit. Veel gebruikers pleiten voor de openheid van Android, schelden proprietary BESTURINGSSYSTEEM voor het onvermogen om te veranderen het uiterlijk en de fine-tuning" -. Ja, Android kunt u om te "kiezen" worden alle instellingen die mogelijk zijn, en zelfs in de officiële winkel zijn er programma ' s, hiermee kunt u het uiterlijk, het maken van klonen van Windows Phone of iOS. Maar hoe zijn ze veilig, wat zijn de "staarten" ze vertrekken in het systeem en hoe goed ze zijn aangepast aan overwoekerd aan duizenden van de modellen van de familie van smartphones? De grootte van de schermen in dit gezin varieert van 4 tot 6 jaar,3 inch, maar de scherm resolutie van 480 x 800 tot 2560 x 1440 pixels. Mooi gepresenteerd op een 4-inch scherm, de widget zal worden pixel monster op Full HD-schermen van de nieuwste modellen.
  • Minus de derde. Keuze. De Google Play store is verzadigd met apps. Hun één en een half miljoen, voor elke smaak. Om te controleren al hun kwaliteit en veiligheid, maar het is moeilijk. Google werkt aan een security, maar in parallel met de main store, er zijn portalen en forums, waar u kunt vinden gebarsten betaalde apps, of de Montage van de populaire betaalde games, opgesteld door liefhebbers van de openheid van het platform. Op het einde,, maximaal 25% van de Android apparaten in de wereld worden beschouwd als besmet zijn met verschillende soorten virussen, de meeste van die de gebruiker zelf heeft geïnstalleerd op uw smartphone.
  • Minus de vierde. Openheid. Het, dat gaf zo de populariteit van Android is de gevaarlijkste vijand van dit systeem. De officiële statistieken van Google voor het gebruik van versies van Android op smartphones is vrijgegeven elke maand. In December 2016 het aantal smartphones, draait op OS versies release release 2010-2014, 46,4%. Een relatief nieuwe versie 5.1, uitgebracht in 2015, gebruikt op 23,3% van de apparaten. Versie 6.0, zie het licht in 2015, werkt 29,6% van de apparaten. De nieuwste versie 7.0 en 2016 7.1 alleen geïnstalleerd op 0,7% van de apparaten. Een andere manier om dit probleem heet "fragmentatie". Fabrikanten zijn niet van plan om het gebruik van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van 'het bedrijf van het goede", die moeten worden aangepast aan de hardware, en het gebruik van de oude versie. Zelfs het flagship toestel van Samsung, Htc, LG en andere toonaangevende spelers van de markt op versies van vorig jaar. Het moet worden begrepen, elke volgende versie van OS sluit de "gaten" en elimineert de "bugs", in het vorige. Google может закрыть любые "дыры" в OS Android, maar je weet het gewoon niet.