Разрешения (machtiging) de beperkingen op de toegang tot bepaalde functies of gegevens op ustroistve. Zij zijn opgelegd om te voorkomen dat belangrijke gegevens, oneigenlijk gebruik kan een negatieve invloed hebben op werk.

Elke vergunning is aangewezen een uniek label. Het label geeft vaak actie, die is beperkt tot.

Als de toepassing is vereist voor toegang tot de beschermde functies, Het moet verklaren, dat er met deze machtiging, in het manifest-bestand. Vervolgens, Wanneer een toepassing wordt geïnstalleerd op het apparaat, de installateur bepaalt, probleem of de gevraagde machtiging, controleren van de bevoegdheden van de organen, ondertekenaars van toepassing voor certificaten, evenals de, in sommige gevallen,, waarin de gebruiker wordt gevraagd. Indien toestemming wordt verleend, de kan toepassing de beschermde functies. Anders wordt geprobeerd om toegang tot deze functies zal mislukken, en de gebruiker ontvangt geen bericht over dit niet.