Speel je grote games of gebruik je apps met veel foto’s, geluiden of video’s? Deze apps kunnen veel opslagruimte op uw telefoon in beslag nemen. Android gebruikt zogenaamde OBB-bestanden om opslagruimte te besparen.

All You Need to Know About OBB Files in Android

Wat zijn OBB-bestanden?

OBB staat voor Opaque Binary Blob. OBB-bestanden bevatten extra’s voor apps, zoals grote spelniveaus, HD-foto’s of karakterstemmen. Ze houden deze extra’s gescheiden van de hoofdapp.

Waarom OBB-bestanden gebruiken?

Grote apps nemen meer opslagruimte in beslag en gebruiken meer gegevens om te downloaden. Met OBB-bestanden kunt u eerst een kleinere app downloaden. Je downloadt de OBB-bestanden pas later, wanneer je ze nodig hebt. Dit bespaart ruimte en gegevens.

Waar worden OBB-bestanden opgeslagen?
where obb files

OBB-bestanden worden opgeslagen in een specifieke map op uw Android-apparaat, meestal op de externe of gedeelde interne opslag. Elke app heeft zijn eigen map om zijn OBB-bestanden op te slaan.

Hoe gebruikt u OBB-bestanden?

Wanneer u voor het eerst een game of app met OBB-bestanden opent, worden alle benodigde extra’s gedownload. Als er geen internet is, ziet u mogelijk een bericht om eerst de OBB-bestanden te downloaden.

Om OBB-bestanden naar een nieuwe telefoon te verplaatsen, moet u de map van de app van uw oude telefoon naar de nieuwe kopiëren. Vervolgens heeft de app weer toegang tot de OBB-bestanden.

Het goede en slechte van OBB-bestanden

Met OBB-bestanden kun je coole apps met veel dingen installeren, zonder grote downloads. Maar je hebt extra stappen nodig om ze tussen apparaten te verplaatsen. Het vergt ook werk van app-ontwikkelaars om OBB-bestanden correct te gebruiken.

OBB-bestanden maken het ook gemakkelijk om nieuwe dingen aan apps toe te voegen zonder ze bij te werken. Dit is geweldig voor grote games en apps. En OBB-bestanden kunnen worden gecodeerd om te voorkomen dat app-extra’s worden gekopieerd.

Samenvattend helpen OBB-bestanden grote app-extra’s afzonderlijk op te slaan om ruimte en gegevens te besparen. Ze zijn erg handig voor grote apps en games op Android!